6 квітня 2020 року відбувся у режимі Skype-конференції обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професій харчового напрямку на тему: «Використання потенціалу інноваційних технологій на уроках професійної підготовки як засіб підвищення ефективності освітнього процесу». У заході взяли участь 49 педагогічних працівника із 12 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

2З вітальним словом до учасників семінару-практикуму звернулася заступник директора ДНЗ «Уманський ПАЛ» Людмила Швець.
Яна Водяник, методист Навчально-методичного центру ПТО в Черкаській області, виступила з теми «Інноваційні технології в професійній підготовці професій харчового напрямку», зазначила, що головними ознаками професійної майстерності педагогічного працівника є оволодіння ефективними засобами передачі здобувачам освіти умінь і знань, уміння планувати і здійснювати педагогічний вплив, уміння встановлювати правильні взаємостосунки з здобувачами освіти, організовувати і спрямовувати їхню діяльність.
Учасникам семінару-практикуму були презентовані відкриті уроки з професії «Кухар»: з предмета «Фізіологія харчування» на тему: «Раціональне харчування дітей, підлітків та студентів», який провела викладач спеціальних предметів ДНЗ «Уманський ПАЛ» Тетяна Волошина, та урок виробничого навчання: «Приготування млинців з різними начинками» — Оксана Кравченко, майстер виробничого навчання закладу.
Викладач спеціальних предметів ДНЗ «Уманський ПАЛ» Катерина Натальченко виступила з теми: «Використання сучасних технологій в оздобленні та приготуванні страв», де звернула увагу на значимість молекулярної кухні, кардинальні зміни в вигляді та текстурі страви, можливість за допомогою сучасних нанотехнологій розкласти будь-який продукт на молекули, створити унікальне смакове поєднання, або ж надати страві неповторної форми.

Skype-20200416-114006

Skype-20200416-120741

snapshot900167919

Skype-20200416-112255